The NANA 's Diary



Entries About Linkies Freebies BIASES FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM
The Miss Nana


Template 99% by AtinTory .
Thanks too by B A P.

\
Nana's Diary : 2017 people!!

Hello peeps!

It's your gal, Nana ❤️

Tune channel sikit.... Bzzzz.. Bzzzzz...

So, kalau nak diikutkan, 2016 yang lepas bukan tahun terbaik aku tapi perkara yang lepas janganlah dikenang ya anak - anak. Jadi, kita buat wishlist panjang - panjang tahun 2017 ni dengan harapan dan usaha yang tinggi macam pencakar langit tu hopefully berjayalah aku dunia akhirat tahun ni! 😂 (sebab tahun 2016 kira macam misery sikit).

Perkara  pertama aku nak buat tahun 2017 adalah *bunyi drum roll berkumandang* : habiskan degree aku yang sudah ke laut aku tengok. Ops! By the time November nanti, aku wajibulrunnah untuk graduate!! Aku sangkut elektif ngan FYP2. 2 subjek je 😭 Maaf  umi dan abah! Semua orang mesti dalam akal fikiran hati kata aku banyak main ke apa, mungkin, tapi aku serious nak grad 2017 ni!

Yang kedua, aku nak publish buku aku!! Aku masih lagi menulis sekarang dan harap doa yang terbaik wahai pembaca yang budiman untuk aku.

Yang ketiga, aku nak clean and flawless face kembali. Aku ada jalan penyelesaian terakhir iaitu laser tapi kalau boleh aku nak yang simple. Laser macam sakit je. Ada yang after laser aku baca, muka jadi teruk and merah and all, takut pulak. Setakat ni, aku pakai healing cream untuk scar and aloe vera. Aku pun amik supplement vitamin dan jaga makan. Exercise slow and steady tapi tiap hari, nak buang segala babat dan toxin yang bermaharajalela bertahun - tahun. Kalau berkesan aku share apa aku buat pada kulit aku.

Yang last, aku nak prepare myself to get married 🙈 Rohani kena kukuh. Masak macam master chef and simpanan. Aku tau jodoh dah ditentukan bila, aku just nak ready - ready. 

Itu jelah conclusion wishlist 2017 aku. Basically, ini dasarnya, bila hari dah berjalan dan berganti nanti, banyak lagi wish aku akan timbul - timbul.

Aku harap wish 2017 aku diberkati. Untuk korang, aku doakan tuhan merahmati dan tunaikan hajat korang juga!

Aku tulis pendek je, sekadar nak list wish aku. Kbai!

Love, NANA.


Newer Post
Older Post

Nana's Diary : EXAM TIME | #LASTSEMESTER

Hi peeps!
Personal things here, so, turn on the translation. okay? Weehee!

Sekarang ni bulan terakhir aku kat universiti. Hopefully aku tak sangkut mana-mana, tolong lah jauh dari sebarang kecelekaan dan bencana yang akan berlaku. Plus, sekarang ni ramadhan so doa tu penting.

"Semoga Nurnadwa Afiqah binti Rahizad akan bergraduasi pada bulan 11 tahun 2016 ini"

Thank you kepada sesiapa yang bermulut masin. I love you so much!

Haha! hari ni exam aku start. Aku amik BM sem ni dan hari paper dia. BM sangat-sangat rumit. Aku kena tulis frasa yang salah dari petikan dan perh! memang entah pape la aku tulis. aku rasa macam semua betul je. Aku sorang je ke tak pandai macam ni?

Exam aku petang and aku sepatutnya jumpa madam untuk hal praktikal aku dan aku macam takut gila dan aku stuck (bermaksud tak masuk bilik madam). Aku duduk depan bilik madam and last-last aku just belajar BM kat luar bilik madam je.

Lepas exam, aku pergi fakulti seni sebab sekarang penuh dengan arts dekat dinding and arca bagai sebab dorang hantar final year project dorang and aku dapat kereta free!


Ni lah hasilnya. Aku tak bole nak move on dengan kereta ni, tukang amik gambar pun buat macam aku posing dengan kereta sendiri gitu, aku suka, ke aku je yang fikir macam tu?

Aku masa study week ari tu aku drawing-drawing gak, youtubers






Banyak gila kerja aku nak end sem ni. Dah la puasa. Dugaan betul. Pape pun aku nak grad so aku akan fighting juga.

Tu je laa..haha! Blaja dulu, atau youtube dulu.

Love, NANA.


Newer Post
Older Post

First Impression : Cotton Flower Bubble Bath and Shower Gel | SEPHORA FREE WELCOME GIFT

Hey peeps!

So, today, our first impression is going to be on Sephora Cotton Flower Bubble Bath and Shower Gel and the Sephora Free Welcome Gift.

First of all, lets talk about the Sephora Cotton Flower Bubble Bath and Shower Gel. I got this from Sephora The Spring, Kuching. This shower gel is great for a perfect bath time with soothing scent (Sephora said so and I agree!). It is two in one gel that suppose to protect your skin from wrinkles and blemishes

Benefits of Sephora Cotton Flower Bubble Bath and Shower Gel:
1. Contain Vitamin E and Glycerin
Vitamin E : Antioxidants (that fight free radicals-free radicals cause the cell to be damages and loss electron)
Glycerin :  anti-aging substance, cure oily skin, moisturizer, help on lightening the skin and non-toxic
2. Formulated with Botanical and Algae extract
Botanical and Algae extract : Stabilize skin moisturising, anti acne (without any irritation), skin lightening
3. Suitable for all skin types

Ingredients :

The Ingredients : Water, Sodium Laureth Sulfate (Ops!Bad chemical here), Glycerin, Cocamidoprophyl Betaine, Sodium Chloride, Parfum, Doedium Laureth Sulfosuccinate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Styrene, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Geraniol, Sodium Lauryl Sulfate, Cotton Extract, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hydroxide, PEG-150, hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol, PEG-6 and Color.

Basically, everything is chemical-based.Though like that, everything that you used like shower gel, make up and shampoo is chemical-based. 

I actually love this Sephora Cotton Flower Bubble Bath and Shower Gel so much! I already type-type on the Body Scrub first impression/review and I crazy about it! and that is why I bought this shower gel. It is without Paraben and dermatologist tested too! The feeling of baby smooth skin is there! Thumbs up! But the scent didn't last that long like the body scrub.Anyway, i love it! 

Moving on to the Free Welcome Gift (Drum roll please!)

This is what they gift me, Sephora Avocado Mask.



This avocado mask nurtures and supports healthy skin by offering intense nutrition and relieving sensitive areas. It is suppose to give you 100% of repaired, nourish and smooth your skin!

HOW TO USE
 1. Unfold the mask and peel off the pink film
2. Apply the mask to clean skin
3. Leave for 15 minutes 
4. Gently massage to absorb any excess
5. No need to rinse 

INGREDIENTS:
 Water, Butylene Glycol, Glycerin, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Triethanolamine, Oryza Sativa (Rice) Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract, Piroctone Olamine, Fragrance, Maltodextrin, Polyquaternium-51, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Sprout Extract, Linalool, Peg-30 Dipolyhydroxystearate, Trideceth-6, Limonene, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Of course I cleanse and exfoliate my skin as fast as I can so that I can try it!

 My skin is super-super sensitive. So, I am kinda afraid to use some new mask but I still try it.


 Tadaa! Ghost face! And the mask didn't irritate me. Thank god! When i wear it, it give me moist and cool feeling at my face which is really great! My skin feel so cold! I just wear it for 10 minutes because my face kinda feel a little tingle but after that, my face really feel cool and relax made my face really firm and moisturizing and I love it!

Overall, both of  this mask and shower gel I give 4/5.

That is all for now. See ya peeps!

Love, NANA.


Newer Post
Older Post