The NANA 's Diary



Entries About Linkies Freebies BIASES FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM
The Miss Nana


Template 99% by AtinTory .
Thanks too by B A P.

\
Nana's diary : Almost the end of 2017

To the people that dont wanna read crap and stuff, you can skip this post.

🔽

🔽

🔽

🔽

Skip it

🔽

🔽

🔽

🔽

It is 18/10/2017. I am 24 years old now and I still don't achieve my dream or anything close. I don't even have a fucking job. And my personality sucks! Skrg aku even tak dapat nak pandang mata org bila bercakap 😨 Semua benda sangat scary and I don't trust anyone. Aku ada try open up hal aku dengan someone tapi aku di judge dan I will never trust that person anymore. Aku tak taulah apa dah jadi dengan aku. Aku dulu masa zaman sekolah harap bila aku dah besar, like mcm umur sekarang. Aku akan achieve something dan be happy gitulah tapi bila blaja tentang kehidupan ni, aku makin teruk pulak. 

Aku struggle gila dengan universiti life aku. Aku kena khianat dengan kawan yang aku rapat dan mood aku belajar hilang cmtu je. Aku salahkan diri aku sebab putus semangat tapi at least lepas 5 tahun ni aku belajar, aku akan grad 8/11 ni. Kira aku fight jugak la kan?

Skrg aku struggle dengan benda lain pulak. Malam ni masa aku tulis benda post ni, aku question dekat Allah, kenapa sakit sangat aku skrg? Aku tahu aku tak boleh complain sbb ada org yg lagi susah dan seksa dr aku..tapi aku just nak merintih pada Allah. Aku akan fight untuk hidup aku in time tapi bila tiba malam cmni, aku down gila. Semua benda buruk pada aku,aku nmpak dan smua benda tu buat aku rasa aku teruk. Aku tak tau nak buat apa. Malam ni aku take a very long shower, very very long. Bila rasa water to flow gitu,aku rasa problem aku pergi tapi bila aku keluar shower berat beban tu masih ada. Aku rasa seksa sangat. Aku just nak hidup happy. Just happy.

Entah bila aku nak upgrade, nak habis tahun dah.

Thats all kot

Love,Nana.


Newer Post
Older Post

Nana's Diary : 2017 people!!

Hello peeps!

It's your gal, Nana ❤️

Tune channel sikit.... Bzzzz.. Bzzzzz...

So, kalau nak diikutkan, 2016 yang lepas bukan tahun terbaik aku tapi perkara yang lepas janganlah dikenang ya anak - anak. Jadi, kita buat wishlist panjang - panjang tahun 2017 ni dengan harapan dan usaha yang tinggi macam pencakar langit tu hopefully berjayalah aku dunia akhirat tahun ni! 😂 (sebab tahun 2016 kira macam misery sikit).

Perkara  pertama aku nak buat tahun 2017 adalah *bunyi drum roll berkumandang* : habiskan degree aku yang sudah ke laut aku tengok. Ops! By the time November nanti, aku wajibulrunnah untuk graduate!! Aku sangkut elektif ngan FYP2. 2 subjek je 😭 Maaf  umi dan abah! Semua orang mesti dalam akal fikiran hati kata aku banyak main ke apa, mungkin, tapi aku serious nak grad 2017 ni!

Yang kedua, aku nak publish buku aku!! Aku masih lagi menulis sekarang dan harap doa yang terbaik wahai pembaca yang budiman untuk aku.

Yang ketiga, aku nak clean and flawless face kembali. Aku ada jalan penyelesaian terakhir iaitu laser tapi kalau boleh aku nak yang simple. Laser macam sakit je. Ada yang after laser aku baca, muka jadi teruk and merah and all, takut pulak. Setakat ni, aku pakai healing cream untuk scar and aloe vera. Aku pun amik supplement vitamin dan jaga makan. Exercise slow and steady tapi tiap hari, nak buang segala babat dan toxin yang bermaharajalela bertahun - tahun. Kalau berkesan aku share apa aku buat pada kulit aku.

Yang last, aku nak prepare myself to get married 🙈 Rohani kena kukuh. Masak macam master chef and simpanan. Aku tau jodoh dah ditentukan bila, aku just nak ready - ready. 

Itu jelah conclusion wishlist 2017 aku. Basically, ini dasarnya, bila hari dah berjalan dan berganti nanti, banyak lagi wish aku akan timbul - timbul.

Aku harap wish 2017 aku diberkati. Untuk korang, aku doakan tuhan merahmati dan tunaikan hajat korang juga!

Aku tulis pendek je, sekadar nak list wish aku. Kbai!

Love, NANA.


Newer Post
Older Post

Nana's Diary : EXAM TIME | #LASTSEMESTER

Hi peeps!
Personal things here, so, turn on the translation. okay? Weehee!

Sekarang ni bulan terakhir aku kat universiti. Hopefully aku tak sangkut mana-mana, tolong lah jauh dari sebarang kecelekaan dan bencana yang akan berlaku. Plus, sekarang ni ramadhan so doa tu penting.

"Semoga Nurnadwa Afiqah binti Rahizad akan bergraduasi pada bulan 11 tahun 2016 ini"

Thank you kepada sesiapa yang bermulut masin. I love you so much!

Haha! hari ni exam aku start. Aku amik BM sem ni dan hari paper dia. BM sangat-sangat rumit. Aku kena tulis frasa yang salah dari petikan dan perh! memang entah pape la aku tulis. aku rasa macam semua betul je. Aku sorang je ke tak pandai macam ni?

Exam aku petang and aku sepatutnya jumpa madam untuk hal praktikal aku dan aku macam takut gila dan aku stuck (bermaksud tak masuk bilik madam). Aku duduk depan bilik madam and last-last aku just belajar BM kat luar bilik madam je.

Lepas exam, aku pergi fakulti seni sebab sekarang penuh dengan arts dekat dinding and arca bagai sebab dorang hantar final year project dorang and aku dapat kereta free!


Ni lah hasilnya. Aku tak bole nak move on dengan kereta ni, tukang amik gambar pun buat macam aku posing dengan kereta sendiri gitu, aku suka, ke aku je yang fikir macam tu?

Aku masa study week ari tu aku drawing-drawing gak, youtubers






Banyak gila kerja aku nak end sem ni. Dah la puasa. Dugaan betul. Pape pun aku nak grad so aku akan fighting juga.

Tu je laa..haha! Blaja dulu, atau youtube dulu.

Love, NANA.


Newer Post
Older Post