The NANA 's Diary



Entries About Linkies Freebies BIASES FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM
The Miss Nana


Template 99% by AtinTory .
Thanks too by B A P.

\
Pantai Parteeh!-Pandan Beach,Lundu,Sarawak

HYPE :)
Hidup ni sangat laa membazir kalu dah pi satu tempat ni,then,tak nak discover tempat tu..sangat2 membazir,tak ade life gtu~Since iolls duk Sarawak,boleh tahan laa kuat jgak berjimba-jimba kat sini :)Walaupun belajar,but there is always time to off,rehat sejenak gtu,asyik blaja je,jadi cramp otak :)

So,

Cerita pantai parteeh ni start dari cadangan antei kepada kawan iolls,zai a.k.a datin maimon,haha..antei n her family and geng budak2 main bola nak pi trip to Pandan Beach,then antei tanya if kteorg nak pi join dorang tak and since now is study week,so,JOIN!!!!sape tak nak pi pantai,sape?sape?hehe..
Sepatutnya,antei cakap nak bertolak pagi..tapi yadayada melepak kat rumah antei until 12 tengah hari..haha

Lepak atas sofa antei,main picha2

Bosan2,main ngan Ain,anak antei,dah macam patung barbie dah die kteorg make over2 gtu :p

Start perjalanan dari Kuching pkol 12..hehe,Mabuk kereta mmg kewajipan hidup,tak heaven betol hidup kalau mabuk darat :( tapi,enjoy tetap enjoy :)

Me and Miss Erin SAssysEMek :) dalam kereta 2 jam so picha itu kemestian :)

Senyum Itu Sedekah :P

Sebelum sampai di homestay kat Lundu tu,Kteorg smua sempat singgah kat pasar ikan and also ade laa beli2 sikit benda2 yg nak buat bakar2 malam tu nanti,ayam,ikan cili semua..hehe

15 minit je perjalan dari pasar lundu ke homestay kteorg tu :) Rumah tu mcm kedalam sikit laa..hehe,penat duduk dalam kete lama-lama,sampai je semua terbaring atas sofa smua.Tapi,baru nak rehat sikit,alamak!antei dah suruh buat kerja pembersihan dah..and kteorg tolong-tolong antei nak masak tengah hari,hehe,mengisi perut yg kebulur nih :)

Then,the best part come!!Slpas perut dah kenyang,kteorg yg excited,terus berlari2 ke pantai,mana nak tahan,dah nampak air,hehe..

Berjalan2 ditepi pantai

Taking care of Ain Jamilah juga :p

Hehe,ni picha intro2 je..actually,masa bulan 12 ni ombak tengah kuat,tapi kteorg peduli apa..life must go on gtu..change to swimming suit n MANDI!!!!masin tahap gaban air ha.Kteorg mandi sampai petang,sampai la antei ajak pi tengok dorang abg-abg bola buat friendly match dengan anak-anak kampung lundu..they called it match bola antara budak bandar n budak kampung..cumill sangat !

After main bola,kteorg minum ABC,actually not kteorg laa..budak2 bola je..penat agaknye..hehe

At night,kteorg ade BBQ.

END DAY ONE.

The next day,smua org bangun lambat,haha!actually nak pi jungle tracking..tapi tak jadi :( tapi mandi air terjun still  ade gak..antei lupa bawak seluar,pakai baju kurung je..antei mmg sangat laa sempoi je :)Iolls pun tak mandi gak,main celop2 kaki je..sebab sejuk sangat!!!

Iolls yg kecian duduk tepi air terjun je :P
Air Terjun Lundu..hehe
After everybody dah berbahagia main air..Then,masa balik rumah !!
Iolls and kengkawan opcoz laa balik UNIMAS terchenta-chenta,haha!But before balik ke UNIMAS,sempat makan dinner  kat SCR..

Last picture of the day :P
END OF DAY TWO

End of all.sayang kamu semua,XOXO





Newer Post
Older Post